Betta på Amerikanska sporter

Landet på andra sidan atlanten har inspirerat och berört svenskar i många år. Den amerikanska kulturen är påtaglig i vårt avlånga land med Hollywood, amerikansk mat och de röda muggarna från collegefester. Något som också lockar svenska spelare och tittare är amerikanska sporter. Vissa ifrågasätter amerikansk sport då skeptikerna tycker den är allt för kommersialiserad. Reklampauserna kan ibland tyckas oändliga och när speakern säger till när publiken ska “heja” blir många svenskar nästan upprörda.

Hur som helst har amerikansk sport mycket att bjuda på, framförallt när det kommer till betting. De vanligaste ligorna är NHL (ishockey), NBA (basket), NFL (amerikansk fotboll), MLS (fotboll) och MLB (baseboll).

De största amerikanska ligorna

I alla ligor förutom MLS är det Moneyline som är den vanligaste marknaden. Jänkarna är inte särskilt förtjusta i oavgjorda resultat och i NHL, NBA, och MLB kan en match inte sluta oavgjort. I NFL är det väldigt ovanligt med ett oavgjort resultat. Detta då det blir förlängning om det inte går att skilja på lagen efter ordinarie tid. Slutar förlängningen också oavgjort blir det visserligen kryss på kupongen, men detta händer som regel bara under en till två matcher på en säsong, inte särskilt mycket med tanke på att grundserien har 256 matcher.

Eftersom MLS är “vanlig” fotboll, förekommer det oavgjorda resultat ofta. Här har amerikanerna inte förlängning, förutom i slutspelet då. Till skillnad från de flesta europeiska ligorna har MLS slutspelsfotboll som de 6 bästa lagen från varje division går vidare till.

NHL betting – mest populärt för svenskar

I Sverige är intresset för hockey enormt och därför är NHL betting väldigt omtyckt av svenska spelare och spelbolag. Det är många matcher på en säsong vilket innebär att det finns potentiella skrällar att hämta hem. I fotboll kanske mästaren förlorar en till fyra matcher på en säsong medan Stanley Cup-mästaren förlorar betydligt fler än så. Därför finns det fler skrällar under en säsong och genom skarpa analyser av spelschema och restid går det att förutspå en hel del av dem, ofta före spelbolagen gör det.